Trending: Baju Raya Terkini 2022

Lambakan fesyen baju raya tahun 2022 kembali menghiasi laman media sosial dan website. Antara yang menarik minat orang ramai ialah baju kurung kedah yang simple, chic dan evergreen.

Love the slim effect silhoutte.

Saya ada baca kat Twitter yang hampir kebanyakan kain baju raya tahun ni ialah fesyen ‘kain bintik’. Kita semua hairan sebab terlalu banyak butik baju raya menjual kain yang sama. Gusar jugak nanti semua kita satu pesen duduk semeja hehe.

GERPI, satu jenama anak tempatan yang tengah meningkat naik juga tak ketinggalan menghasilkan koleksi baju raya 2022 dengan corak kain yang menawan.

Kali ni saya nak kongsi satu design dan warna kain dari GERPI yang jarang menjadi top choice tapi sebenarnya menarik iaitu warna rich brown atau warna coklat gelap.

German cotton – Super comfort & Easy to Iron

Ha kalau nak yang berlainan di pagi raya korang kena try warna ni. Kalau Khairul Aming penat cari baju raya warna hitam sebab nak nampak slim, tapi saya rasa warna hitam saja tu agak hambar dan terlalu ‘safe’ berbanding yang berwarna neutral gelap seperti rich brown ni.

Korang tengoklah padanan baju kosong (plain top) dengan kain corak batik ni. Saya rasa kombinasi ini sangat bijak.

Ada antara kami tidak pasti adakah kain lipat bermotif batik itu sebenarnya warna biru atau hijau. Kadang nampak biru, kadang terbias warna hijau. Dah macam efek ‘the dress’ – blue or gold yang viral satu masa dulu.

Cutting Regulat Fit yang sopan dan manja.

Bagi yang berkeluarga, tentunya baju raya Cheh Cha ini yang diberi kod nama AINAH boleh dipadankan bersama koleksi lelaki dan kanak-kanak juga.

Anda boleh terus ke laman Shopee GERPI di sini dan terus membeli. Mesti cepat sebab nanti takut habis saiz dan warna yang dicari.

Jangan lupa masukkan kod GERPIIRA untuk potongan 7%.
Sah untuk semua pembelian dan sah sepanjang masa.

Untuk yang mencari koleksi tudung untuk dipadankan dengan baju raya nanti, sila lawati > Instagram GERPI.OFFICIAL dan GERPI.CATALOGUE.

Selamat bershopping untuk hari raya!

Lokasi: Hedley Books & Coffee, UPM.

Post ini mengandungi link affiliate yang memberikan sedikit komisen kepada saya untuk terus menghasilkan bahan yang menarik untuk pembaca dan anda tidak dikenakan sebarang caj tersembunyi. Terima kasih atas sokongan semua.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »